Interview met fotograaf uit Hilversum!

 

Deze keer een blog met mijzelf in de hoofdrol!
Ik werd benaderd door VergelijkCanvas of ik mee wilde werken aan een interview.  Natuurlijk wil ik dat! Lees hieronder hoe het allemaal zo gekomen is en mijn tips om inspiratie op te doen.

Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?
Toen ik 10 werd kreeg ik mijn eerste camera, zo’n klein plastic dingetje met een rolletje van 12, en zette ik mijn vriendinnetjes op de foto. Dat duurde niet lang omdat het een kostbare zaak was, maar het ei was gelegd. Op vakanties ben ik altijd de fotograaf en toen ik later door een vriendin gevraagd werd om model te zijn bij haar fotocursus begon het te kriebelen, ik wilde meer leren over fotografie. Ik heb vervolgens samen met haar de fotoacademie gedaan en ruim 10 jaar geleden heb ik mij officieel gevestigd als professioneel fotograaf. Ik heb dus van mijn hobby mijn werk gemaakt! Ik ontmoet veel leuke mensen en geniet ervan om iets moois te maken waar ze nog lang van kunnen genieten.

Welk type fotografie vind je het leukste om te doen?
Mijn hart ligt bij trouwfotografie. Je maakt onderdeel uit van een bijzondere dag. De sfeer is altijd goed en je kunt er al je creativiteit in kwijt.  Buiten het trouwseizoen maak ik veel (familie)portretten in de studio of op een gave locatie en maak ik beelden voor bedrijven. Ik hou van het fotograferen van mensen, het liefst in een omgeving die bij ze past, dus dit is een perfecte aanvulling op de trouwreportages!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie uit het alledaagse, mooie plekjes die ik zie onderweg, maar ook het internet of uit bladen. Je kunt niet voorkomen dat je in je werk beïnvloed wordt door beelden met een WOW-factor zolang je het maar niet kopieert. Maar de meeste inspiratie krijg ik door de workshops en masterclasses die ik volg bij collega’s die hun ‘prijzenkast’ vol hebben staan.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?
De ongedwongen en spontane foto’s spreken de mensen aan. Ik hoor vaak terug dat er een ontspannen sfeertje is en dat ik op bruiloften niet te aanwezig ben.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?
Dat is moeilijk te zeggen. Meestal de laatste die ik gedaan heb. Op dit moment was dat een zakelijk portret bij Zonnestraal in Loosdrecht. Een leuke klant in een prachtige omgeving.

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?
Elk jaar heb ik enkele favoriete trouwfoto’s en portretfoto’s. Ik kan er niet echt 1 specifiek aanwijzen. Als het plezier er maar vanaf spat en het echte emotie laat zien dan ben ik blij!

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?
Ik hou van een strakke en tijdloze uitstraling. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar dibond of canvas.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?
Bij mij thuis hangen 2 grote canvassen van delen van de Berlijnse muur die ik tijdens een vakantie daar heb gemaakt. En met groot bedoel ik echt groot! Op een andere muur hangt een groot kunstwerk van een bevriende kunstenaar en verder niets.

Als je nog een plek, persoon of gebouw mocht fotograferen, wie/wat zou dat zijn?
Mijn grote wens is een bruiloft in Italië of, wat dichter bij huis, op de Waddeneilanden. Dat zou ik echt geweldig vinden!

Laatste vraag. Je volgt elk jaar een cursus/masterclass. Welke kan je aan andere fotografen aanraden en waarom?
Ja, ik trakteer mezelf elk jaar op 1 of meerdere masterclasses bij de beste fotografen van Nederland. Het mooie van dit vak is dat je je kunt blijven ontwikkelen op techniek en creativiteit. En omdat je vaak alleen werkt als fotograaf is het ook erg leuk om met collega’s te sparren over het vak. Ik raad elke trouwfotograaf aan om je kennis te verdiepen bij bijvoorbeeld Damon Pijlman van Studio Damon Photography of Ralf Czogallik van Eppel Fotografie. Deze Nederlandse fotografen behoren beiden tot de top 10 van de wereld en verbazen mij telkens weer met hun prachtige en originele foto’s!

 


reageer

Naam
Antispam (vul hier 'ja' in)

Een 2e fotograaf op je bruiloft De leukste fotocursus vind je in Hilversum 't Gooi! Promotie Universiteit Utrecht 'Ready to give up on life' Een fotograaf bij je afscheidsrede l UVA Bruidsfotografie Kameryck in Kamerik l trouwfotograaf Hilversum Trouwfotografie in hartje Utrecht! Trouwfotograaf bij Finley Loosdrecht - Claudia en Mark Trouwfotografie Landgoederij Bunnik l Sammy & Henjo Trouwfotografie De Hoefslag Bosch en Duin l Tim & Judith Yeaaaah een Hindoestaanse bruiloft - Daniel & Geeta Bruidsfotograaf Finley Loosdrecht l Mark & Jasmijn Trouwfotografie De Hooge Vuursche Baarn - Cindy & Michiel De Corona lockdown als fotoserie Trouwen met 38 graden+ bij Residence Rhenen Trouwfotograaf Naarden Vesting l Alette & Michel Bruidsfotografie op de hei in Hilversum Bergh-Fotografie uit Hilversum, Awards Winning trouwfotograaf! Interview met fotograaf uit Hilversum! Mooie fotolocaties in Hilversum en 't Gooi! Trouwfotografie in de regen kan ook leuk zijn! Trouwen in de tuin van je zus! - Trouwfotografie Maarssen Verrassing! Zwangerschapshoot wordt Huwelijksaanzoek Trouwfotografie De Kooi Bunschoten l Martijn & Larissa Bruidsfotografie kasteel Duurstede l Trouwfotograaf Hilversum Ontdek de wereld van Camilla Collection Een fotograaf bij je promotie l Erasmus Rotterdam Trouwfotografie kasteel De Schaffelaar Barneveld l Jeroen & Leonie Trouwfotografie Naarden Vesting l Jurian & Marije Bruidsfotografie in het Amstelpark l Doris & Daniel Trouwfotografie Bruisend in Best l Petra & Martijn Trouwen in Hilversum doe je op de fiets l Linda & Guus
website maken