Interview met fotograaf uit Hilversum!

 

Deze keer een blog met mijzelf in de hoofdrol!
Ik werd benaderd door VergelijkCanvas of ik mee wilde werken aan een interview.  Natuurlijk wil ik dat! Lees hieronder hoe het allemaal zo gekomen is en mijn tips om inspiratie op te doen.

Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?
Toen ik 10 werd kreeg ik mijn eerste camera, zo’n klein plastic dingetje met een rolletje van 12, en zette ik mijn vriendinnetjes op de foto. Dat duurde niet lang omdat het een kostbare zaak was, maar het ei was gelegd. Op vakanties ben ik altijd de fotograaf en toen ik later door een vriendin gevraagd werd om model te zijn bij haar fotocursus begon het te kriebelen, ik wilde meer leren over fotografie. Ik heb vervolgens samen met haar de fotoacademie gedaan en – nu 10 jaar geleden – heb ik mij gevestigd als professioneel fotograaf. Ik heb dus van mijn hobby mijn werk gemaakt! Ik ontmoet veel leuke mensen en geniet ervan om iets moois te maken waar ze nog lang van kunnen genieten.

Welk type fotografie vind je het leukste om te doen?
Mijn hart ligt bij trouwfotografie. Je maakt onderdeel uit van een bijzondere dag. De sfeer is altijd goed en je kunt er al je creativiteit in kwijt.  Buiten het trouwseizoen maak ik veel (familie)portretten in de studio of op een gave locatie en maak ik beelden voor bedrijven. Ik hou van het fotograferen van mensen, het liefst in een omgeving die bij ze past, dus dit is een perfecte aanvulling op de trouwreportages!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie uit het alledaagse, mooie plekjes die ik zie onderweg, maar ook het internet of uit bladen. Je kunt niet voorkomen dat je in je werk beïnvloed wordt door beelden met een WOW-factor zolang je het maar niet kopieert. Maar de meeste inspiratie krijg ik door de workshops en masterclasses die ik volg bij collega’s die hun ‘prijzenkast’ vol hebben staan.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?
De ongedwongen en spontane foto’s spreken de mensen aan. Ik hoor vaak terug dat er een ontspannen sfeertje is en dat ik op bruiloften niet te aanwezig ben.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?
Dat is moeilijk te zeggen. Meestal de laatste die ik gedaan heb. Op dit moment was dat een zakelijk portret bij Zonnestraal in Loosdrecht. Een leuke klant in een prachtige omgeving.

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?
Elk jaar heb ik enkele favoriete trouwfoto’s en portretfoto’s. Ik kan er niet echt 1 specifiek aanwijzen. Als het plezier er maar vanaf spat en het echte emotie laat zien dan ben ik blij!

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?
Ik hou van een strakke en tijdloze uitstraling. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar dibond of canvas.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?
Bij mij thuis hangen 2 grote canvassen van delen van de Berlijnse muur die ik tijdens een vakantie daar heb gemaakt. En met groot bedoel ik echt groot! Op een andere muur hangt een groot kunstwerk van een bevriende kunstenaar en verder niets.

Als je nog een plek, persoon of gebouw mocht fotograferen, wie/wat zou dat zijn?
Mijn grote wens is een bruiloft in Italië of, wat dichter bij huis, op de Waddeneilanden. Dat zou ik echt geweldig vinden!

Laatste vraag. Je volgt elk jaar een cursus/masterclass. Welke kan je aan andere fotografen aanraden en waarom?
Ja, ik trakteer mezelf elk jaar op 1 of meerdere masterclasses bij de beste fotografen van Nederland. Het mooie van dit vak is dat je je kunt blijven ontwikkelen op techniek en creativiteit. En omdat je vaak alleen werkt als fotograaf is het ook erg leuk om met collega’s te sparren over het vak. Ik raad elke trouwfotograaf aan om je kennis te verdiepen bij bijvoorbeeld Damon Pijlman van Studio Damon Photography of Ralf Czogallik van Eppel Fotografie. Deze Nederlandse fotografen behoren beiden tot de top 25 van de wereld en verbazen mij telkens weer met hun prachtige en originele foto’s!

 


reageer

Naam
Antispam (vul hier 'ja' in)

Een kasteelhuwelijk - kasteel De Hooge Vuursche - Baarn Bergh-Fotografie uit Hilversum, Award Winning trouwfotograaf! trouwfotograaf Hilversum - Soesterduinen en Residence Rhenen Trouwen in Naarden Vesting - trouwfotograaf Hilversum Trouwfoto's op de hei in Hilversum - trouwfotograaf Bruidsfotograaf Hilversum Ontdek de wereld van Camilla Collection - fotografie voor website Mooie fotolocaties in Hilversum en het Gooi! Trouwen in Maarssen - trouwfotograaf Bergh-Fotografie Hilversum Trouwfotograaf - bruidsfotograaf Hilversum - Trouwen in Landgoederij Bunnik Trouwen in Utrecht - trouwfotograaf Hilversum Verrassing! zwangerschapshoot wordt huwelijksaanzoek Trouwen in De Kooi in Bunschoten - trouwfotograaf Hilversum Bergh-Fotografie Trouwfotograaf - bruidsfotograaf - kasteel Duurstede - Sonja en Stefan De leukste fotocursus vind je in Hilversum 't Gooi! Bruidsfotograaf - De Hoefslag Bosch en Duin - trouwfotograaf Hilversum t Gooi - Tim en Judith Promotie Universiteit Utrecht 'Ready to give up on life' Een fotograaf bij je promotie - UVA Amsterdam Interview met fotograaf uit Hilversum! Trouwen in de regen kan ook leuk zijn! Een fotograaf bij je promotie - Erasmus Rotterdam Trouwfotograaf Hilversum - kasteel De Schaffelaar Barneveld- Jeroen en Leonie Trouwfotograaf - 't Gooi - Naarden - Weesp - Jurian en Marije Trouwen in het Amstelpark - trouwfotograaf Hilversum - Doris en Daniel Trouwfotograaf - Bruisend in Best - bruidsfotograaf Bergh Fotografie hilversum Trouwen in Hilversum - trouwfotograaf - bruidsfotograaf
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl