De Corona lockdown als fotoserie

 

De periode dat we allemaal zo veel mogelijk binnen bleven, horeca gesloten was en alle evenementen werden geannuleerd, is gelukkig alweer even geleden. Langzaamaan begint het ‘gewone’ leven weer op gang te komen. In hoeverre het natuurlijk ‘gewoon’ is, maar dat is weer een ander verhaal. Mijn opdrachten komen weer binnen en ik mag weer hele leuke families op de foto zetten.

Tijdens de Corona lockdown heb ik ook hele leuke families gefotografeerd, alleen dan net op een andere manier. Toen ik al mijn opdrachten als sneeuw voor de zon zag verdwijnen, besloot ik dat ik wel bezig wilde blijven tijdens deze periode. Dus wat nu?

Ik kwam op het idee om de buren achter glas of in de deuropening te fotograferen. Lekker in de buurt, gezellig een praatje maken en zij kregen een foto als herinnering. Allemaal op gepaste afstand natuurlijk. Ze waren zo enthousiast! En ik ook! Daarom werd mijn project uitgebreid naar de familie en vrienden. Vervolgens heb ik een oproep gedaan op FB. Eén raam foto en één deurfoto op fietsafstand van mijn huis, en dat heb ik geweten! Zoveel leuke en enthousiaste reacties. Dus daar ging ik op de fiets (ook wel weer goed voor de Corona-kilo’s).

Het is een onwijs leuke fotoserie geworden van gezinnen tijdens de Corona lockdown. De foto’s zijn een blijvende herinnering aan een bizarre periode. 

Medio mei kregen we gelukkig wat meer bewegingsruimte en zo kwam er ook een einde aan deze fotoserie. Maar ik mis het! De leuke korte gesprekjes, van huis naar huis fietsen, de verhalen achter de voordeur. Ik denk dat er na de Corona-periode geen animo meer voor is. Maar voor nu heb ik deze mogelijkheid gewoon opgenomen in mijn aanbod! Wie had dat gedacht, ik die zoveel van het spontane houd…

Geniet van het filmpje met een selectie van deze fotoserie.
https://vimeo.com/430342838

 

 


reageer

Naam
Antispam (vul hier 'ja' in)

De Corona lockdown als fotoserie Yeaaaah een Hindoestaanse bruiloft - Daniel & Geeta Bruidsfotograaf Finley Loosdrecht l Mark & Jasmijn Trouwfotograaf bij Finley Loosdrecht - Claudia en Mark Trouwfotografie Landgoederij Bunnik l Sammy & Henjo Bruidsfotografie Kameryck in Kamerik l trouwfotograaf Hilversum Trouwfotografie De Hoefslag Bosch en Duin l Tim & Judith De leukste fotocursus vind je in Hilversum 't Gooi! Trouwfotografie De Hooge Vuursche Baarn - Cindy & Michiel Trouwfotografie in hartje Utrecht! Trouwen met 38 graden+ bij Residence Rhenen Trouwfotograaf Naarden Vesting l Alette & Michel Bruidsfotografie op de hei in Hilversum Bergh-Fotografie uit Hilversum, Awards Winning trouwfotograaf! Interview met fotograaf uit Hilversum! Mooie fotolocaties in Hilversum en 't Gooi! Trouwfotografie in de regen kan ook leuk zijn! Trouwen in de tuin van je zus! - Trouwfotografie Maarssen Verrassing! Zwangerschapshoot wordt Huwelijksaanzoek Trouwfotografie De Kooi Bunschoten l Martijn & Larissa Bruidsfotografie kasteel Duurstede l Trouwfotograaf Hilversum Ontdek de wereld van Camilla Collection Promotie Universiteit Utrecht 'Ready to give up on life' Een fotograaf bij je promotie l UVA Amsterdam Een fotograaf bij je promotie l Erasmus Rotterdam Trouwfotografie kasteel De Schaffelaar Barneveld l Jeroen & Leonie Trouwfotografie Naarden Vesting l Jurian & Marije Bruidsfotografie in het Amstelpark l Doris & Daniel Trouwfotografie Bruisend in Best l Petra & Martijn Trouwen in Hilversum doe je op de fiets l Linda & Guus
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl